Skip to content

Taler til Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Danske Taler retter i disse dage blikket mod hele Danmarks Dronningen ved at præsentere et udvalg af taler holdt til Hendes Majestæt i anledning af fødselsdage, jubilæer og bryllupper i årenes løb.

Efterhånden er der blevet holdt en del taler til og om Dronning Margrethe af vidt forskellig karakter. Alle har en mening om Danmarks dronning, men det er ikke alle forundt at få lov til at tale til hende. Kun en udvalgt skare af danskere har i tidens løb fået muligheden, og disse taler er naturligvis præget af høflighed og formalitet, men der opstår tit også både humor og dybde i mødet mellem det lokale og det officielle Danmark. Eller i de mere personlige lejlighedstaler fra kongefamilien.
Vi har samlet de nyeste taler til Dronningen i dette temarum.

Du kan læse taler af blandt andre Helle Thorning-Schmidt, der for denne tale vandt prisen for Årets Danske Tale, Johanne Juul Olsen, der på eget initiativ bød Hendes Majestæt velkommen til det slesvigske mindretal, borgmester Holger Schou Rasmussen, der guidede regenten rundt i Smålandshavet mellem Lolland og Sydsjælland og mange flere.

I dette temarum kan du også finde velkomst-, takke-, og hyldesttalerne i anledning af H.M Dronning Margrethes 50-årsjubilæum.

Foto: Nis Vraasø