Skip to content

Kontakt

Pressekontakt

Jesper Troels Jensen
Formand
+45 23 67 20 00
jtj@dansketaler.dk

Nis Vraasø
Kulturformidler
+45 61 71 90 27
nv@dansketaler.dk

Adresse

Danske Taler
Carit Etlars Vej 3
1814 Frederiksberg C
Danmark

+45 25 32 67 76
redaktion@dansketaler.dk
LinkedIn

Send os en tale

Danske Taler arbejder målrettet på konstant at udvide samlingen for løbende at indfange og bevare, hvordan den flygtige og foranderlige talekunst vækker, berører og forandrer danskerne og Danmark.

Tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du har gode ideer til særlige taler, samlingen bør rumme, eller stemmer, du mener, arkivet skal huse netop nu.

Du kan skrive til redaktion@dansketaler.dk eller bruge kontaktformularen herunder.

Vi modtager gerne talemanuskripter og lyd- og videoptagelser af taler til arkivet.

Når du sender en tale til arkivering hos Danske Taler, skal du være opmærksom på, at du samtidig giver samtykke til, at din tale må videregives til de tredjeparter, Danske Taler samarbejder med.

Det drejer sig bl.a om:

  • Dansk Sprognævn og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, der begge bruger Danske Talers arkiv til deres ordbogskorpus.
  • Forskningsprojekter, der bruger Danske Talers arkiv.
  • Andre sprogteknologiske korpora.
  • Det Kgl. Bibliotek, der jævnligt sikkerhedskopierer talesamlingen. Derudover overtager de Danske Talers arkiv, såfremt den Selvejende Institution Danske Taler skulle ophøre med at eksistere. På den måde er de med til at sikre den mundtlige, danske kulturarv, som Danske Taler indsamler.

Pressefoto

Pressefotos af Danske Talers formand, Jesper Troels Jensen.

Download her.

Kreditering: Mathias Løvgreen/Danske Taler

Fejl og mangler

Skriv endelig også til sekretariatet, hvis du falder over en faktuel fejl eller en sproglig svipser i talesamlingen. Sekretariatet har i samlingens første officielle leveår lagt alle kræfter i at gøre den omfattende samling tilgængelig online, og vi arbejder løbende på at korrekturlæse og tilrette alle arkivets taler.