Skip to content

Morten Messerschmidts tale ved Dansk Folkepartis årsmøde

Om

Taler

Morten Messerschmidt
Partiformand for Dansk Folkeparti

Dato

Sted

MCH Herning Kongrescenter

Omstændigheder

Taler divergerede en smule fra talepapiret, red.

Tale

Nej, det er ikke nemt med den regering. Den ene dag taler de om det samarbejde folkestyre og åbenhed. Den næste dag lukker de Folketinget ned og sletter alle sms´er. Allerede derfor vil jeg gerne gøre en ting klar: Danmark har brug for en ny regering. Danmark har brug for en ny statsminister. Og Danmark har brug for Dansk Folkeparti. Og ved I hvad – vi har tænkt os at sikre danskerne alle tre ting!
Vi har brug for en ny regering, der ikke bare tager danskernes og Danmarks problemer alvorligt, men også tør handle efter det. Som ikke gør det mere attraktivt for arbejdsløse indvandrere at blive på sofaen og i ghettoen. Men sørger for, at det kan betale sig at arbejde. Og i øvrigt gør det lettere at få den nødvendige returbillet end det var at komme hertil. Derfor skal vi sænke ydelserne og gøre det sværere for udlændinge at få adgang til dem. Og vi skal sætte langt hårdere ind i ghettoer og andre steder, hvor udenlandske drengebander skaber uro og utryghed.
Vi har brug for et borgerligt folketing, så danskerne ikke behøver frygte at gå fra hus og hjem; eller miste jobbet, når den grønne omstilling skal have eet nøk til og arbejdspladserne flytter til Polen – uden den ringeste effekt på klimaet.
Så vi én gang for alle kan få gjort op med Mette Frederiksens magtfuldkommenhed. Og for alvor får ændret på udlændingepolitikken og skabt et trykt, sikkert og retfærdigt Danmark. For danskerne.
Derfor er der brug for Dansk Folkeparti. Fordi vi som det eneste parti i Danmark sætter danskerne først. Ikke de fremmede. Ikke EU. Ikke eksperterne. Ikke Menneskerettigheder. Nej – vi sætter danskerne først.
Og hvad betyder så det?
Det betyder, at danskere, ramt af vanvittige prisstigninger, skal hjælpes – uanset om det er den store børnefamilie, hvor elregningen galopperer; om det er det ældre ægtepar med folkepension som eneste indtægter eller om det er købmanden, som har fået tredobblet sine el-omkostninger. Uanset hvad kan man regne med Dansk Folkeparti. Vi vil give en hjælpende hånd, når krisen er der. Fjerne elafgiften. Halvere fødevaremomsen. Genindføre håndværkerfradraget. Fordi vi kerer os.
Det betyder, at ghettoerne rundt om i landet, hvor koncentrationen af arabere er tårnhøj og hvor uro og vold derfor er en del af dagligdagen, skal behandles med en helt anden hånd. Politiet skal have udvidede beføjelser – som i en visitationszone. Og der skal kunne uddeles udgangsforbud, så unge kriminelle ikke får lov at gå rundt på må og få.
Afbrændte biler og skure; graffiti; vold mod politiet. Det er ikke vores Danmark. Vi må aldrig ende som Malmø. Fordi vi bekymrer os.
At sætte danskerne først er at sætte et stop for den fortsat stigende pensionsalder, så folk, der nærmer sig 70 også fremover ved sig sikre på, at de har ret til folkepension.
At sætte danskerne først er en ægte ældrelov med faste garantier, så ingen skal gå livets efterår i møde med bekymring og frygt for, om der nu er pleje og hjælp, når man får behov.
Og det er at sikre et land, hvor vi igen får respekt for de faglærte og vores håndværkere. Derfor skal SUen omlægges på kandidatuddannelserne og pengene direkte overføres til erhvervsskolerne, så vi igen bliver et land, der ikke bare henter arbejdskraft udefra – men er stolte af at have sine egne mekanikere, bygningskonstruktører, sundhedsmedarbejdere, kokke og elektrikere.
Fordi vi kerer os.
At sætte danskerne først er at flytte kriminelle udlændinge i psykiatrien ud, så vi frigør pladser til danske psykisk syge og sikrer, at de kan komme hurtigere i behandling – og de utilpassede kriminelle unge kan komme i ungdomsfængsel.
At sige fra over for EU. Det her er danskernes land. Ikke Ursula von der Leynens. Vi vil ikke finde os i, at EU blander sig i vores barselsregler og familiepolitik. Vi vil ikke finde os i at skulle spørge om lov, før vi indfører grænsekontrol. Vi vil ikke finde os i at EU undergrave vores løn-, social- og udlændingepolitik. Og vi vil slet ikke acceptere Mette Frederiksens ekstra regning til Bruxelles på 4.5 milliarder kroner – om året.
Ved I hvad forskellen på Mette Frederiksen under corona og Mette Frederiksen i Bruxelles er? Under corona kostede hun os alene knap 20 milliarder, da hun brød grundloven og nedlagde minkerhvervet. Under topmødet forrige sommer i Bruxelles kom hun hjem med en regning på 4.5 milliarder til danskerne – til gengæld hvert år i syv år, så det ender på 30 milliarder.
Det er, hvad man kalder gak gak, Mette Frederiksen. Og det skal være slut.
Det skal være slut med danskere, der her under en økonomisk krise, som vi hverken har lod eller del i, skal frygte for at gå fra hus og hjem eller ikke kunne betale for helt almindelige dagligvarer. Derfor skal vi ikke bare udsætte betalingsfristen for de uhyre elpriser. Men fjerne elafgiften og halvere momsen på fødevarer. For hvorfor skal staten tjene penge, når priserne stiger? Hvorfor ikke sende de penge tilbage til danskerne ved at sænke fødevaremomsen og holde priserne på dagligvare i ro?
Ingen danskere skal frygte rudekuverten, når der skal betales for el, varme, vand eller benzin. Men hvad har regeringen gjort – man har sænket afgiften med 4 øre! Skal man le eller græde? Det svarer til, at en almindelig husholdning sparer 50 kroner. I år. Skal vi ikke give Mette Frederiksen en hånd? Eller skal vi må snarere minde hende og hendes partifæller i Aalborg om en let omskrivning af Ronald Reagans ord:
”Recession er, når din nabo må forlade sit hjem pga. ubetalte regninger. Depression er, når du selv må forlade dit hjem. Men begyndelsen på bedring er, når Mette Frederiksen må forlade statsminitseriet..!”. 
Derfor er der brug for Dansk Folkeparti.
Der er brug for Dansk Folkeparti, fordi hele ældrepolitikken skal have ny energi. Den ældrelov, som Mette Frederiksen igen og igen har lovet – men som ikke er blevet til noget, må og skal blive virkelighed. Med garantier imod de endeløse antal af vikarer, som vores ældre i dag mødes med. Det skaber utryghed og nervøsitet. Med garantier for pleje og omsorg, når man har hjælp behov. Og ret til at sige fra overfor det muslimske tørklæde i eget hjem.
Vi bliver nødt til at tænke ældrepolitikken på en helt ny måde. Det er ikke kun noget, der bør interessere folk, som er gået på pension. Hele familien skal kunne være engageret og involveret i hinandens liv. Derfor foreslår vi, at der indføres ”bedstes første sygedag”, ligesom vi kender det med barns første sygedag. Så hvis din mor eller far, mormor eller onkel skal på hospitalet eller til lægen og har brug for hjælp, så kan du springe til uden at skulle bruge en fridag. Fordi i en familie, skal vi hjælpe hinanden. Ligesom vi i et folk skal hjælpe hinanden. Sætte danskerne først.
Vi har brug for hjælp til at komme ensomheden til livs. Mette Frederiksen har ikke ansvaret for, at der kom corona til Danmark. Men hun har ansvaret for, at tusindvis – unge som ældre – i dag lider af ensomhed og sidder i deres hjem med en Ipad eller Tv’et som eneste ven. Det er ikke værdigt. Derfor foreslår vi, at der oprettes ensomhedsambassadører i alle landets kommuner, som sikrer, at alle, der sidder alene, får tilbud om at blive en del af et fællesskab – en kortklub, en filmklub eller måske bare et vandrelav, hvor man oplever naturen sammen. 
Og så bliver vi nød til at bryde tabuerne. Også i sundhedsvæsenet. Der er meget, vi ikke rigtigt taler om. Som overvægt. For nogen bliver de overflødige kilo hurtigt til flere, og på et tidspunkt føles det uoverskueligt at vende skruen. 
Den gode nyhed er, at der i dag er hjælp at hente. Når motion og kostomlægning ikke er nok, findes der i dag effektiv medicin, som kan give tilliden tilbage. Det utrolige er bare, at i Danmark nægter regeringen at give tilskud til den dyre medicin. Derfor er behandlingen forbeholdt for dem med de store indkomster. Det er ikke rimeligt: er man svært overvægtig, skal pengepungen ikke afgøre, om man kan få hjælp. Det er ikke at sætte danskerne først.
Vi skal have genskabt anstændigheden omkring fag som sosu-medarbejder og sygeplejerske. Og så skal vi have gjort sygehusene tilgængelige for os danskere. Hvorfor skal det koste penge at parkere ved et hospital? Lad dog p-vagterne få fri, og danskerne, som skal besøge deres kære eller selv i behandling, få fred.
Vores sundhedsvæsen trænger til et løft. Lad os sikre, at alle kan får adgang til hurtig hjælp – også udenfor byerne. Når 4 ud af 5 udrykninger i hovedstadsområdet kommer frem inden for 10 minutter, mens det i Nordjylland kun gælder 3 ud af 5, så behøver man ikke prale af at være fjernt fra Københavns fine saloner for at se, at den er gal. Så handler det om at ændre tingene. Derfor foreslår vi paramedicinere i alle ambulancer, så vi sikrer, at behandlingen kan finde sted hurtigt, når uheldet er ude. 
Og endelig: vi skal have islam ud af sygehusene. Jeg kan umuligt være den eneste, der er dødtræt af, når vi skal besøge vores kære eller selv er så uheldig at skulle være indlagt, at skulle trækkes med en hel beduin-lejr, der optager tomandsstuen eller venteværelset. Med højtråbende og aggressiv fremfærd over for andre patienter, pårørende og personalet. Vi gider det ganske enkelt ikke. Vi gider ikke tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød. Danmark er ikke et indvandrerland. Danmark er et fædreland. Danskernes land. 
Som statsministeren selv siger: Lev med det!!
Ja, lev med det Danmark, vi engang kendte og tog for givet. Det Danmark, vi har i vore hjerter – men som i dag er truet og udfordret. Af indvandringen. Af EU. Af konventionerne. Men først og fremmest af politikere, der ikke vil lade danskerne være herre i eget hus og derfor fejt dukker nakken af frygt for kritik. Men vi danskere dukker ikke nakken. Det er i modgang, vi ranker ryggen og siger fra. Og det gælder ikke mindst som et klart signal her fra os i Herning.

Kilde

Kilde

Manuskript modtaget fra taler

Kildetype

Digitalt manuskript

Ophavsret

Tags