Skip to content

Ronas Frausing Korkmaz

14. maj 1999 (25 år)
Ella Federley

Profil

Siden 2019 har Ronas Frausing Korkmaz brugt sin stemme til at kæmpe for at skabe et inkluderende rum for særligt unge etniske minoriteter i Danmark. Han har været med til at opstarte, og er tidligere forperson for, ungdomsforeningen Mino Ung København – et mangfoldigt fælleskab, der vægter diversitet og inklusion højt, og som bekæmper diskrimination, racisme og hadforbrydelser i hovedstadsområdet. Mino Ung København er en del af hovedorganisationen, Mino Danmark.
Ronas' har aktivt har brugt sin stemme til at tage ordet i samarbejde med talerskolen Røst, hvor han bl.a. har holdt taler i Operaen, på Glyptoteket, til Folkemødet og på Roskilde Festival.
Senest er Ronas blevet ansat som leder for Nordic Pioneers – et ung-til-ung community, der på tværs af de nordiske lande, støtter unges drømme om at skabe nye sociale, lokale og positive forandringer. Det nordiske unge fællesskab rummer alt fra kulturskabere og demokratiforkæmpere til sociale entreprenører og passionerede aktivister, alt imens kreativitet, erfaringer og innovative idéer udveksles mellem hinanden.
Ronas F. Korkmaz er født og opvokset på Vesterbro i København og er uddannet multimediedesigner med en professionsbachelor i Digital Konceptudvikling fra KEA – Københavns Erhvervsakademi (Copenhagen School of Design and Technology)

Taler