Skip to content

Johannes Møllehave

Præst og forfatter

4. jan 1937 - 10. maj 2021 (84 år)
Wikimedia Commons, Olander

Profil

Johannes Volf Møllehave (født 4. januar 1937 på Kong Georgs Vej, Frederiksberg) er dansk præst, forfatter og foredragsholder.

Han har været konsulent ved Danmarks Radios underholdningsafdeling og medforfatter til Dronningmølle-Revyen 1964-1966.

Han har specielt interesseret sig for Søren Kierkegaard, H.C. Andersen, Storm P. og William Shakespeare.

Han er en meget produktiv forfatter med sans for både humoren og alvoren. Han har skrevet bøger, bibelske gendigtninger, litteraturbeskrivelser, lavet oversættelser, skrevet viser og revytekster til radio og tv. Endvidere har han skrevet flere boganmeldelser og kommentarer i dagspressen og været rejseleder.

Han boede 15 år i Brighton i England, hvor han studerede teater, specielt Shakespeare.

Har været en meget brugt foredragsholder, med et stort og varieret udbud af emner, eksempelvis Graham Green, Mark Twain, Karen Blixen, Søren Kierkegaard, Brødrene Karamazov, Kærlighed og dæmoni, Venskab, Dansk kultur, Kafka, Folkeeventyr, De islandske sagaer og Meningsløshed.

Han valgte den 16. juli 2009 af helbredsgrunde at stoppe med at holde foredrag. Møllehave udtalte i denne forbindelse: "Jeg vil nødig huskes som ham, der ikke kunne huske sine foredrag. Så vil jeg hellere huskes, som ham der kunne.".

Da han i 1997 fyldte 60 år, gennemgik han en hjerteoperation, udført af den svenske hjertekirurg, Gösta Pettersson. Man kan i bogen "Du har rørt ved mit hjerte" af Karen Thisted læse om deres usædvanlige venskab.

Taler