Skip to content

Claus Meyer

Gastronomisk iværksætter

27. dec 1963 (60 år)
Santiago de la Vega

Profil

Claus Meyer, Claus Meyer Nielsen, f. 27.12.1963, dansk restauratør, gastronomisk skribent og tv-kok. Han er uddannet cand.merc.int. (1991); som kok er han autodidakt. Claus Meyer var 1991-98 medindehaver af Brasserie Truffé i København og fra 1997 af Chokoladekompagniet, i hvilket han har udviklet produktet "kaffe fra enkeltplantager" ("Estate Coffee"). 1992-98 var han studievært og tilrettelægger af DR-TVs madprogram Meyers Køkken. Han har skrevet talrige bøger, bl.a. Året rundt i Meyers køkken (1993), Chokolade (1995), Meyers bageri (2009) og Almanak (2010). I sidstnævnte tager han i sine opskrifter udgangspunkt i sæsonernes skiftende råvarer. I 2012 udgav Claus Meyer endnu en bog med titlen Chokolade, hvori der udover opskrifter med chokolade fortælles om chokoladens historie.
I 1999 åbnede han Meyers Madhus i København, et eksperimenterende kursus- og udviklingssted for køkkenkunst. Claus Meyer driver, alene og med partnere, forskellige café-, catering- og kantinevirksomheder. I 2003 åbnede han sammen med René Redzepi Restaurant Noma og i 2006 Meyers Ny Deli i Magasin på Kongens Nytorv og i 2011 på Godthåbsvej. I 2010 etablerede han Nordhavns Eddikebryggeri; samme år åbnede Meyers Bageri. I 2013 stod han bag indretningen af den gamle toldbygning i Havnegade i København, nu kaldet The Standard; stedet omfatter tre restauranter, bl.a. Studio, og to barer.

Taler