Skip to content

Nikolaj Bøgh

Politiker, Konservative

20. jan 1969 (55 år)
Spørg Direkte - YouTube: Spørg Direkte om EU Nikolaj Bøgh

Profil

Nikolaj Bøgh (født 20. januar 1969 i Aarhus) er en dansk konservativ politiker og politisk-historisk forfatter.
Bøgh blev cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1996 og har bl.a. arbejdet som projektleder ved medievirksomheden Mandag Morgen, som chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening og som særlig politisk rådgiver i Socialministeriet. Han har desuden fungeret som ekstern lektor i politisk kommunikation. Siden 2009 har han været ansat som rådgiver i det svenskejede kommunikations- og public affairs-bureau JKL.
Nikolaj Bøgh er forfatter til en række bøger, bl.a. biografien ”Hækkerup” (2003) om den navnkundige socialdemokratiske udenrigsminister m.m. Per Hækkerup og ”Brødrene Møller” (2007) om de fremtrædende konservative politikere Aksel og Poul Møller.
Ved kommunevalget i 2009 blev Nikolaj Bøgh valgt som 1. suppleant til Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Han indtrådte i kommunalbestyrelsen i april 2012 og sidder i Socialudvalget samt i Sundheds- og omsorgsudvalget. I januar 2010 blev han valgt som folketingskandidat for de konservative i Københavns Storkreds, Vesterbro- og Kgs. Enghave-kredsen.

Taler