Skip to content

Tobias Simonsens tale på Ungdommens Folkemøde

Idrætsmødet

Om

Taler

Tobias Simonsen
Ungeminister i Coop Danmark

Dato

Sted

Ølkassen, Ungdommens Folkemøde, Valbyparken

Tale

Drømmeuddannelse er et tosset begreb

Ja, det synes jeg.
Jeg synes det skaber et unødvendigt pres for at man finder frem til hvem man er og hvad man gerne vil bruge sit liv på.

Det er klart, det er super hvis I kan blive skarpe på om I gerne vil være kok eller om I gerne vil arbejde på kontor, men der er simpelthen så mange uddannelser som minder om hinanden, så jeg virkelig godt kan forstå hvis I synes det er svært at finde ud af hvilken uddannelse, I skal vælge.
Jeg siger, I skal ikke være nervøse for at få en anden uddannelse end I havde regnet med. Målet med uddannelse er netop at lære at lære. Jeg tror ikke I kommer til at arbejde med det samme hele livet alligevel, og så kan du altid få ny viden løbende.
Det er dejligt hvis I har det godt på jeres uddannelse – men det skal drømmeuddannelse-begrebet altså ikke stå i vejen for om I har. Det er op til jer selv. Vær med til at skabe et fedt studiemiljø og gør dig klart hvad du gerne vil have ud af dit studie. Jeg fik eksempelvis bingo på mit studie – ja, alt fra 12 til -3 i eksamener jeg mødte op til. For mig handlede mit studie ikke om at få gode karakterer, men om at koble teorien til praksis gennem frivilligt arbejde og at få gode oplevelser gennem udenlandssemestre, som jeg i øvrigt havde 3 af.
Uanset hvad du så ender med at læse, så er det altså op til dig selv, hvordan du gerne vil bruge din uddannelse. Det er kun dig som skal bestemme. Du kan sagtens kombinere en akademisk uddannelse med at arbejde i butik, eller starte med at blive tømmer og så skifte til noget helt andet.
Jeg hepper på dig hvis du drømmer om at få en uddannelse, men hvis du gør valget besværligt for dig selv ved at udpege en drømmeuddannelse, så vil jeg lade dig rode med det selv.
Tak for ordet.

Kilde

Kilde

Manuskript tilsendt af taler

Kildetype

Digitalt manuskript

Ophavsret

Tags