Skip to content

Signe Lopdrups tale ved åbningen af Sound

Lasse Mortensen

Om

Taler

Signe Lopdrup
Bestyrelsesleder i Rytmisk Musikkonservatorium

Dato

Tale

Tak fordi I er kommet i dag for at markere og hylde etableringen af Sound. 

Sound er RMC’s nyeste udviklingsaktivitet. En ny platform for kunst og innovation.

Et mødested og kollektiv for kunstnere, entreprenører og kreative, der tror på udvikling i fællesskab og på, at kunsten har styrke og potentiale til at skabe forandring. 

En ramme og et tilbud til den enkelte, der vil afsøge muligheder for et bredt kunstnerskab. 

Et sted for de nysgerrige, som vil udforske muligheder for et bredspektret kunstnerliv, der ikke udelukkende baserer sig på klassiske karriereveje. 

Sound er et naturligt nyt skud på stammen til RMC – et initiativ, der for alvor viser den retning, som RMC har taget for at være en uddannelsesinstitution til tiden, der rækker ud over sig selv og tager et ansvar for kunstnerens og kunstens betydning i vores samfund. 

En uddannelsesinstitution med samfundssind, der vil bidrage til et bæredygtigt kulturliv og kunstnerliv. En institution med brede skuldre, der engagerer sig og åbner sig mod omverden for at stille sig til rådighed for flere og på nye måder. 

Tak til Kulturministeren for de fine ord tidligere – og for at sætte en tydelig agenda om kunsten og dens betydning i vores samfund. 

Tak til Tuborgfondet for at bakke op om Sound – og for et vedholdende fokus på fremtiden igennem jeres tillid og opbakning til ungdommen og dermed til fremtiden. 

Tak til Rektor, Henrik Sveidahl for dit altid skarpe strategiske fokus og dit dybe engagement i kunstens rolle og betydning. 

Og - tak til Mads Ravnsbæk, daglig leder af Sound, for på utrolig kort tid, at give ideen om Sound fylde og flyvehøjde – så vi kan stå her i dag. 

Tak for ordet – og kæmpe tillykke til RMC og hele det danske musik- og kunstliv med åbningen af Sound.

Kilde

Kilde

Manuskript tilsendt af taler

Kildetype

Digitalt manuskript

Ophavsret

Tags

Relateret