Skip to content

Rosa Lunds tale ved afstemningen om en rigsretssag mod fhv. minister Inger Støjberg

Steen Brogaard, www.ft.dk

Om

Taler

Rosa Lund
MF for Enhedslisten

Dato

Sted

Folketingets talerstol, Christiansborg

Omstændigheder

Folketingets medlemmer skulle stemme om, hvorvidt de ville  rejse en rigsretssag mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar. Talen blev holdt inden afstemningen.

Optagelse

Tale

Tak for det. Jeg havde egentlig ikke planlagt at gå på talerstolen i dag, for vi havde jo en ret grundig debat af den her sag i torsdags. 
Men når jeg alligevel taget ordet, så er det fordi, at hr. Kristian Thulesen Dahl for en gangs skyld siger noget meget vigtigt, nemlig spørgsmålet om lighed for loven. 
Det er netop det, det her handler om.
Når helt almindelig danskere, de bryder den lovgivning, vi har lavet. Så bliver de stillet for en domstol, så bliver de kendt skyldige eller uskyldige. 
Når ministre bryder loven, så skal de da også stilles for en domstol. 
Så nej, hr. Kristian Thulesen Dahl, det her handler ikke om, om det her er en super dejlig situation for Enhedslisten, eller hvad det var, hr. Kristian Thulesen Dahl, fik sagt lige før. 
Det her, det handler om, at vi i Enhedslisten faktisk mener det alvorligt, at ministre skal overholde loven. 
Vi agerer parlamentarisk grundlag for en regering lige nu, hvor vi har støttet – hr. Kristian Thulesen og resten af Dansk Folkeparti – en undersøgelseskommission. 
I støttede ikke, da I var parlamentarisk grundlag for fru Inger Støjberg, at den her sag, den skulle undersøges.
Og det synes jeg i virkeligheden siger noget om, at vi netop mener det alvorligt, når vi siger lighed for loven.
I den her sag er der stillet mere end 200 udvalgsspørgsmål. 
Vi har været igennem seks samråd. Ombudsmanden er kommet med en udtalelse. Der er fældet en dom i Københavns byret. Der er kommet en kommissionsberetning, og der er to uvildige advokater, som har vurderet, at den her sag kan bære en rigsret. 
Så synes jeg ærligt talt, det er lidt useriøst at affeje det med, at man synes, det her er en favorabel situation for et andet parti. Det er useriøst, hr. Kristian Thulesen Dahl, meget useriøst. 
Enhedslisten kan støtte det her beslutningsforslag.

Kilde

Kilde

ft.dk

Kildetype

Transskription

Ophavsret

Tags

Relateret