Skip to content

Lars Oskan-Henriksens tale ved Copenhagen Pride Week

Om

Taler

Lars Oskan-Henriksen
Forperson for Copenhagen Pride

Dato

Sted

Rådhuspladsen

Omstændigheder

Under Pride Week holder forpersonen for Copenhagen Pride typisk en åbningstale om tirsdagen og en kortere tale om lørdagen

Tale

Kære Københavnere, Kære LGBT-miljø
Det risler helt ned i mine tånegle ved at se jer alle sammen. For I er det levende vidunderlige bevis på at sammenhold gør stærk, og at vi sammen kan opnå det utrolige. 
Det vigtigste jeg kan sige i dag er et gigantisk, dybfølt tak fra hele Copenhagen Pride organisationen til alle organisationer og alle forretningsdrivende i LGBT-miljøet for et forbilledligt samarbejde i det forløbne år. Det har været en udsøgt fornøjelse at tænke store tanker sammen med jer, sparre med jer og opleve den enorme parathed, der er fra alle sider til at kæmpe for miljøet, for sagen og for os alle sammen. 
En tak skal også lyde til vore sponsorer og øvrige samarbejdspartnere, som hver især gør en helt usædvanlig indsats for at sikre, at der kan gennemføres en pridefestival. Og en særlig tak til Københavns og Frederiksberg kommunalbestyrelser for igen at lægge [sic]
Men det vigtigste af alt er, at vi har jeres indsats. Alle jer, der med jeres tilstedeværelse i dag – i paraden, som frivillige, på scenen eller som gæster er med til at skabe det helt unikke, som er Copenhagen Pride.
Christian Vincent, som var vært her på scenen onsdag og torsdag, sagde til mig den anden aften: "Priden er som en nytårsaften. En anledning til at se tilbage og gøre regnskabet op – hvad har vi opnået, og til at skue frem og erkende, hvilke udfordringer der ligger foran os."
Måske er det ikke nu, hvor festen netop begynder, jeg skal bede om refleksion og selvransagelse, men nytåret er også den tid, hvor vi sætter os noget for – formulerer nytårsfortsætter. 
Og al forandring skal i sagens natur komme fra en selv, så må jeg ikke opfordre jer til, hvis I ikke gør det nu, da når I vågner sent i morgen efter et brag af en fest, at bruge ti minutter på at overveje: "Hvad kan JEG i det kommende år gøre for, at livet bliver LIDT lettere for en anden, for at andre får lidt lettere ved at leve i overensstemmelse med sig selv, for at alle mennesker får mulighed for at udnytte deres talent fuldt ud."
Husk, at når vi ønsker en mere rummelig verden, er det første vi kan gøre selv at rykke en smule for at skabe plads til en anden. 
Der er en tid til alvor og en tid til fest. 
Den sidste tid er nu. 
Kære alle sammen. Nyd dagen med hinanden – fest igennem, og husk for pokker:
AT ELSKE
God pride 2014.

Kilde

Kilde

Manuskript modtaget fra taler

Kildetype

Digitalt manuskript

Ophavsret

Tags