Skip to content

Lars Oskan-Henriksens tale ved Copenhagen Pride Week

Om

Taler

Lars Oskan-Henriksen
Forperson for Copenhagen Pride

Dato

Sted

Rådhuspladsen

Omstændigheder

Under Pride Week holder forpersonen for Copenhagen Pride typisk en åbningstale om tirsdagen og en kortere tale om lørdagen.

Tale

Kære LGBT-miljø, Kære Københavnere
Hvor ser I fantastiske ud! I er det levende, vidunderlige bevis på, at sammenhold gør stærk, og at vi sammen kan opnå det utrolige. 
Det vigtigste, jeg kan sige i dag, er et gigantisk, dybfølt tak fra hele Copenhagen Pride organisationen til alle organisationer, og alle forretningsdrivende i LGBT-miljøet, for et forbilledligt samarbejde i det forløbne år. Det har været en udsøgt fornøjelse at tænke store tanker sammen med jer, sparre med jer, og opleve den enorme parathed der er fra alle sider til at kæmpe for miljøet, for sagen og for os alle sammen. 
En tak skal også lyde til vore sponsorer og øvrige samarbejdspartnere, som hver især gør en helt usædvanlig indsats for at sikre, at der kan gennemføres en pridefestival. Og en særlig tak til Københavns og Frederiksberg kommunalbestyrelser for igen at lægge tid, økonomi og plads til vores festival. 
Men det vigtigste af alt er, at vi har jeres indsats. Alle jer, der med jeres tilstedeværelse i dag – i paraden, som frivillige, på scenen eller som gæster er med til at skabe det helt unikke, som er Copenhagen Pride Week.
I år har vi sammen skabt en festival, som overgår alle tidligere, og som har vist større ambitioner end nogensinde før. Ikke nok med, at vi har udvidet festivalperioden med en dag, vi har også planlagt et menneskerettighedsprogram af hidtil usete dimensioner – et program, som vel at mærke er skabt i samarbejde med snart sagt samtlige tænkelige organisationer i LGBT-miljøet. Vi har sagt det før – og vi siger det igen: 
Copenhagen Pride Week ER LGBT-miljøets, UDSPRINGER af LGBT-miljøet, skal sætte fokus på LGBT-personers liv og udfordringer og skabes i et samarbejde. 
Vi i Copenhagen Pride skaber rammerne – i fællesskab fylder vi dem ud. Copenhagen Pride er alt det, I er med til at bidrage med – hvad VI i fællesskab putter ind i festivalen. 
Derfor skal det lyde en stor tak til alle i LGBT-miljøet, som har taget dette ansvar på sig og er med til at sikre diversiteten i festivalen. 
Vi har haft deltagende kunstnere og debattører fra over 20 lande, hvilket bidrager til at understrege Copenhagen Prides internationale profil og ønske om at blive den mest indflydelsesrige nordeuropæiske pridefestival.
Udover det globale perspektiv har vi i år forsøgt at sætte fokus på, hvordan vi behandler hinanden internt i miljøet – og hvilket ansvar vi hver især har for fællesskabet og for at alle kommer med. 
Sidste år betonede jeg det faktum, at al forandring i sagens natur kommer fra en selv, og jeg opfordrede jer til, hvis I ikke gør det nu, da når I vågnede søndag efter et brag af en fest, at bruge ti minutter på at overveje: "Hvad kan JEG i det kommende år gøre for, at livet bliver LIDT lettere for en anden, for at andre får lidt lettere ved at leve i overensstemmelse med sig selv, for at alle mennesker får mulighed for at udnytte deres talent fuldt ud."
Den samme opfordring skal lyde i år. Hvad har DU bidraget med til LGBT-miljøet og til at sikre samme menneskerettigheder for LGBT-personer over hele verden. Har du taget del i frivilligt arbejde, støttet en LGBT-organisation gennem medlemsskab? Bidraget til en indsamling, lyttet til en ven eller bare husket at smile til den, der smilede til dig? Hvert lille bidrag er vigtigt. 
Husk, at når vi ønsker en mere rummelig verden, er det første vi kan gøre, selv at rykke en smule, for at skabe plads til en anden. 
Men der er en tid til alvor og en tid til fest. 
Den sidste tid er nu. 
Kære alle sammen. Nyd dagen med hinanden – fest igennem, og husk for pokker:
AT ELSKE.
God pride 2015.

Kilde

Kilde

Manuskript indhentet fra taler

Kildetype

Digitalt manuskript

Ophavsret

Tags