Skip to content

Josefine Opsahls tale ved modtagelsen af Kronprinseparrets Kulturelle Stjernedryspris

Rasmus Sigvaldi

Om

Taler

Josefine Opsahl
Komponist og cellist

Dato

Sted

Ringsted Kongrescenter

Tale

Deres Kongelige Højheder, kære Kronprinspar, kære Bikubenfonden, gæster I salen og seere derhjemme,
Det er en meget stor ære at stå her i aften og modtage Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris.
Det er med megen stolthed at jeg tager imod denne pris, der er indstiftet og uddeles af Danmarks kommende regentpar. Jeg er stolt over at være vokset ud af og høre hjemme i et land, hvor Kongefamilien vægter kunst og kultur; og hvor ikke blot klassiske traditioner, kendte udtryk og genrer skattes, men hvor også det nybrydende, det nysgerrige og det enestående bemærkes og værdsættes.
Det at modtage Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris er for mig en stærk markør for mit virkes resonans og væsentlighed i den tid, vi lever i; en opmuntring til at fortsætte ad de nye musikalske og kunstneriske veje, jeg betræder.
Det bestyrker mig i min trang til at forny, til at videreføre og forene genrer, tankesæt, kunstneriske kulturer, udtryk og mennesker på tværs af forskelligheder.
Det bestyrker mig i at insistere på diversitet, på integration og syntese af kulturer og udtryksmedier; bestyrker mig i at implementere og bearbejde samtidens grundklang og tankesæt; og det ansporer mig til at insistere på perfektion - på det højeste kunstnerisk niveau i pagt med den imponerende musiktradition, jeg og mit virke står på skuldrene af.
Ikke mindst puster prisen endnu mere liv i min tro på kunsten som en fornyende, fællesskabskonstituerende og demokratisk drivkraft i vores samfund, og ansporer mig til målrettet og fortsat at arbejde for at bringe disse potentialer videre og bredere ud.
Fra mit hjerte til alle jer, der er med idag og alle jer, der har været med mig på min rejse: Tak for jeres åbne ører og sind; tak for troen på kunsten, på visioner og progressivitet.
Kære Kronprinspar: Tak for de fællesskaber og nybrud I skaber og viderefører med Kronprinsparrets Priser.

Kilde

Kilde

Manuskript modtaget fra taler

Kildetype

Digitalt manuskript

Ophavsret

Tags