Skip to content

H.M. Dronning Margrethe II’s tale ved H.K.H. Kronprins Frederiks 50-årsfødselsdag

Keld Navntoft, Kongehuset

Om

Taler

H.M. Dronning Margrethe II
Danmarks regent

Dato

Sted

Christiansborg Slot

Optagelse

Tale

Det er med stor glæde, at jeg byder velkommen til denne aften, hvor vi fejrer Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag.
A warm welcome to all our guests from near and far who have come here to celebrate Crown Prince Frederik on his 50th birthday.
Frederik, jeg har set frem til at fejre dig på denne din 50-års fødselsdag, hvor du er omgivet af familie og venner fra nær og fjern, og hvor det officielle Danmark og Rigsfællesskabet er repræsenteret, sådan som det er naturligt, når Danmarks Kronprins skal fejres.
Du står, som man siger, midt i livet. Meget har du nået og meget har du oplevet, og i disse dage har du kunnet mærke, hvordan hele Danmark slutter op om dig og glæder sig over din gerning. Med iver og energi går du ind for alt, hvad du har med at gøre, og det sætter spor, hvorend du kommer frem.
At være Kronprins er slet ikke let, når man er ganske ung og søgende. Men du fandt selv din vej, og for hver gang du begyndte et nyt afsnit, viste du den styrke, der bor i dig. Du lærte at bide tænderne sammen og du gennemførte løbet. I mandags fik du hele Danmark til at løbe med. Hvor ville Mormor have været stolt af dig, og hvor ville jeg ønske, at Papa havde kunnet opleve din runde fødselsdag, for han var ligeså stolt af dig, som jeg er. Også han så, hvordan du udviklede dine evner år for år.
Da du fandt Mary, begyndte du et nyt afsnit. Nu var I to, så tre, så fire – ja, seks! En hel familie, som alle kan glæde sig over, og som mange med glæde følger og spejler sig i. Du og Mary har formået at skabe et trygt og varmt familieliv, samtidig med at I sammen og hver for sig påtager jer opgaver, som fører jer vidt omkring.
I gør Danmark større, og I gør Danmark ære. I gør mig så glad!
Kære Frederik! Hjertelig tillykke! Lad os udbringe et nifoldigt leve for Kronprins Frederik!

Kilde

Kilde

kongehuset.dk

Kildetype

Dokumentation på online medie

Ophavsret

Tags

Relateret