Skip to content
Nyheder

Tuborgfondet støtter Danske Talers Talentpris

Der findes gode dage, og så findes der rigtig gode dage. En af de rigtig gode dage havde vi her på kontoret i sidste uge, da en mail fra Tuborgfondet tikkede ind i redaktionsindbakken: 

“Vi er glade for at kunne fortælle jer, at Tuborgfondet har givet en bevilling til projektet Danske Talers Talentpris – pilot.“
Hovedformålet med Danske Talers Talentpris er at honore og hylde modige, unge talere. Prisen skal bidrage til at øge den danske ungdoms demokratiske selvtillid ved at skabe retoriske rollemodeller, at fremme begejstringen ved det talte ord blandt unge, at anerkende unge taleres mod og evner samt at sætte fokus på de unges blik på samfundet.

Formålet er helt konkret at gøre det attraktivt og “sejt” at bruge den demokratiske udtryksform, det er at holde en tale, og det har Tuborgfondet nu muliggjort.
Projektet er blevet til i samarbejde med Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Erhvervsskolernes ElevOrganisation, Landssammenslutningen for Handelsskoleelever, Fagbevægelsens Ungdom og Sind Ungdom. 

Asger Kjær Sørensen, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, udtaler: 

“Danske Gymnasieelevers Sammenslutning støtter projektet "Danske Talers Talentpris". Det er vigtigt for os, at unge der bruger deres stemme, bliver anerkendt og opkvalificeret i at tage ordet. Gennem projektet vil unge taletalenter kunne styrke deres talefærdigheder og samtidig vil de blive anerkendt for deres arbejde og talent. Vi tror på at det kan styrke unges demokratiske selvtillid, når flere unge høster anerkendelse som dygtige talere. På den måde kan de blive rollemodeller for andre unge, der gerne vil bruge deres stemme og skabe forandringer med deres ord. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Danske Taler om projektet.”
Tusind tak til Tuborgfondet for at støtte pilotprojektet med deres drømmepulje! Det er sandelig en drøm, der bliver til virkelighed.