Skip to content
Nyheder

Hvordan skriver man en god tale?

Foto: Ellevill Produksjon
Foto: Ellevill Produksjon
Og hvor finder man modet og værktøjerne til at holde den foran et publikum?

Det kan du få hjælp til i fem nye undervisningsfilm produceret af vores norske samarbejdspartnere fra Bergens Universitet i forbindelse med Nordisk Talefest.

I filmene følger vi en norsk gymnasieelev, der kæmper med at skrive en tale om klimaet – og holde den foran et stort publikum.

Professor i retorik, Jens Kjeldsen, er guide gennem hele processen.
Filmene gennemgår både idégenerering, tekstarbejde, argumentation og vinkling. Siden fokuseres der på mundtlighed, krop, stemme og nervøsitet.

Filmene er primært rettet mod elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. De er på norsk og er produceret af vores samarbejdspartnere i projektet Ta ordet.

Nordisk Talefest er en del af projektet 'Norden og verden', der har til hensigt at styrke det nordiske samarbejde og demokratisk medborgerskab gennem arbejdet med det talte ord.

Projektet er støttet af A.P. Møller Fonden og ledes af Danske Taler med vores samarbejdspartnere på universiteterne i Bergen, København, Lund, Uppsala og Växjö.

Vi har bl.a. produceret digitalt undervisningsmateriale om taler og taleskrivning med masser af øvelser, teori og eksempler fra danske og nordiske taler gennem tiden.

Se filmene her