Skip to content
Nyheder

Historisk mange 1. maj-taler i databasen

En særlig dag
Den 1. maj og dagene efter plejer at være en travl tid for Danske Talers sekretariat, men i år har været særdeles hæsblæsende. Vi har nemlig indhentet ikke færre end 42(!) 1. maj-taler fra årets kampdag, og de tikker fortsat ind. 
En rekord på flere måder
Det enorme antal 1. maj-taler slår flere interne rekorder i Danske Talers indsamlingshistorie. For det første er det det højeste antal taler indhentet på én dag. For det andet er det det højeste antal taler indhentet inden for den samme genre på én dag. 

“1. maj er en god dag for talesamlere. Her holdes der nemlig utrolig mange taler af utrolig mange mennesker. Selvom genren er den samme, er talerne vidt forskellige, og det gør det ekstra sjovt. Det er som juleaften for Danske Taler på store taledage som disse. Det kan sammenlignes med nytår, dimission og grundlovsdag, som også er store talebegivenheder, hvor man kan få lov til at høre, hvad et bredt udsnit af Danmarks befolkning har på hjerte," udtaler Danske Talers taleredaktør Carl-Emil Prehn.
Nicolai Krølbøll ved Blik&Rør Ungdoms årsmøde
Nicolai Krølbøll ved Blik&Rør Ungdoms årsmøde
Historisk mange unge
I Danske Taler er et minimumskriterie, at vi får indsamlet 1. maj-taler for relevante politiske ledere samt for ledere inden for fagbevægelsen. Men i år er sekretariatet yderligere lykkedes med at få hul igennem til unge talere. Blandt andet er formand for Blik og Rør Ungdom, Nicolai Krølbøll, næstforperson for Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Ida Friis Christoffersen og aktiv i Fossilfri Fremtid Isabella Heilmann, der med hver deres adkomst bruger 1. maj-talen til at råbe ungdommen op – og i samme åndedræt at sende stikpiller til de ældre generationer.
Læs mere i vores store 1. maj-temarum
Hvis du heller ikke kan få nok af 1. maj, eller er interesseret i at læse helt nye og ældgamle 1. maj-taler, kan du gå på opdagelse i vores 1. maj-temarum, som kan findes her.