Skip to content
Nyheder

Deltag i Danske Talers åbne indsamling af nytårstaler anno 2020

Uanset hvor stramt coronaspændetrøjen bliver knappet om os, når årets sidste dage går på hæld, vil retten til at slå på glasset for at holde en nytårstale forblive fri. Her på Danske Taler forestiller vi os, at behovet for at sætte ord på det år, der gik, bliver ualmindeligt stort. Vi tror med andre ord, nytårstalen vil blomstre som aldrig før. 
Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvad der vil blive sagt. Vil alle nytårstalere italesætte året som et sandt annus horribilis, eller var 2020 faktisk et lille mirakel, et annus mirabilis for nogle? Hvordan har den danske folkesjæl det egentlig på toppen af coronapandemiens bølge? Hvad tager vi med os? Har vi lært noget? Hvad har vi mistet, og hvad håber vi på? 
Det vil vi gerne høre om og dokumentere, og det har vi brug for jeres hjælp til. 
I hjælper os først og fremmest ved at holde hjerte, forstand, øjne og ører åbne, når jeres leder, mor, datter, farfar, idol, ansatte, tillidsmand, rektor, YouTuber, underviser, favoritforfatter, elev, politiske modstander, studerende, ynglingskunstner, ven eller rivalinde griber ordet analogt eller digitalt for at tage afsked med 2020 og hilse 2021 velkommen.
Hvis talen leverer en helt særlig pointe, er ualmindelig morsom eller tænder et lysende håb, så skal du lade os det vide. Så kan det nemlig være, vi optager den i vores samling i et særligt dedikeret temarum om 2020: det mest bemærkelsesværdige, mærkværdige år i mands minde. 
Hjælp os med vores allerførste forsøg på at crowdsource en spritny særsamling ved at gøre os opmærksomme på de bedste nytårstaler, I møder på jeres vej ind i 2021. Så deler vi hele herligheden med jer i form af et kalejdoskopisk temarum, der forhåbentlig vil bære vidnesbyrd om, hvad 2020 var for en størrelse, fra alle hjørner af det danske samfund.
Vi ser frem til at høre fra jer! 
Sådan deltager du:  
Send en mail med talemanuskriptet og/eller en optagelse af talesituationen til Tine Mosegaard på tms@dansketaler.dk. Husk at fortælle os talerens fulde navn.
Send også gerne personens fødselsdato, stilling, kontaktinfo på taleren og et billede af taleren - gerne fra selve talersituationen.