Skip to content
Nyheder

Danske Taler og P3 kårer 'Årets Nye Stemme'

Foto: © Oliver Seppo, DR
Foto: © Oliver Seppo, DR
'Årets Nye Stemme' er Danske Talers nye talentpris, som uddeles i samarbejde med P3. Prisen hylder nye talentfulde talere, der har udvist modet til at tage ordet og gøre en forskel. I sidste ende er det brugerne på dr.dk, der vælger 'Årets Nye Stemme'.
Prisen skal bane vejen for nye retoriske rollemodeller. Det er talentet, som formår at bruge sproget til at udtrykke sig, vi leder efter. Om talerne er holdt på talerstolen, ølkassen eller instagram, er underordnet. 
- Carl-Emil Prehn, taleredaktør hos Danske Taler.
Med en helt ny talentpris vil Danske Taler i samarbejde med P3 fremme begejstringen ved det talte ord blandt unge og anerkende dem, som bruger deres stemme til at gøre en forskel. Samtidig er håbet, at prisen kan inspirere endnu flere unge til at turde tage ordet og gøre deres mening gældende.
- Talen er desværre en lidt truet genre, der i disse tider ofte kommer til at stå i skyggen af debatten og interviewet, og det er en skam. Den forberedte tale med gode, velovervejede argumenter skal tilbage i centrum for den demokratiske debat, og derfor vil vi gerne hylde de nye, modige stemmer, der gør – og tør – det. Prisen skal bane vejen for nye retoriske rollemodeller. Det er talentet, som formår at bruge sproget til at udtrykke sig, vi leder efter. Om talerne er holdt på talerstolen, ølkassen eller instagram, er underordnet, siger Carl-Emil Prehn, der er taleredaktør hos Danske Taler.

Hvem kan nomineres?

Alle unge under 26 år kan indstilles til 'Årets Nye Stemme'. En jury udvælger fem nominerede, som offentliggøres på DR P3’s flader, og vinderen findes efterfølgende via en brugerafstemning på dr.dk. Alle finalisterne bliver tilbudt et taleruddannelsesforløb for at videreudvikle talentet. Selve vinderen får en pengepræmie på 5.000 kroner.

Hos DR glæder redaktionschef på P3 Jonas Delfs sig til at skulle være med til at hylde dygtige unge talenter, der med deres ord gør en forskel. - En af P3’s ambitioner er at give danske unge en tydelig stemme. Så selvfølgelig vil vi gerne være med til at hylde unge, der har udvist både mod og handling ved at bruge deres stemme til at sætte fokus på et emne, der er vigtigt for dem og for unge generelt. Vi håber, at de fem unge, der bliver nomineret til Årets Nye Stemme, kan være med til at inspirere flere unge til også at turde tage ordet og tro på, at de kan gøre en forskel, siger Jonas Delfs fra P3.

Sådan nominerer du

Send mindst to taler af personen, du ønsker at nominere, til @dansketaler på Instagram eller på mail redaktion@dansketaler.dk. Talerne skal enten være på lyd, video eller skrift, og formatet kan variere. Danske Taler og P3 ønsker at udfordre den gængse forståelse af en tale med gennemslagskraft, så har du eller en, du kender, holdt en tale på Zoom, Instagram, eller noget helt tredje, har det også sin berettigelse. Deadline for at nominere er 3. maj. Du må gerne nominere flere og også gerne dig selv.

Læs mere hos DR P3.

Fakta om 'Årets Nye Stemme'

Årets Nye Stemme er Danske Talers Talentpris og uddeles i samarbejde med DR P3.

Prisen uddeles på grundlovsdag og er støttet af Tuborgfondets Drømmepulje.

En jury, bestående af repræsentanter fra Dansk Ungdoms Fællesråd, Retoriklærerforeningen, Erhvervsskolernes Elevorganisation, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Fagbevægelsens Ungdom, Sind Ungdom og P3, udvælger fem finalister, og vinderen findes efterfølgende via en brugerafstemning på dr.dk.

Juryen er:


'Årets Nye Stemme' støttes af Tuborgfondets drømmepulje
'Årets Nye Stemme' støttes af Tuborgfondets drømmepulje
'Årets Nye Stemme' er et samarbejde mellem Danske Taler og DR P3
'Årets Nye Stemme' er et samarbejde mellem Danske Taler og DR P3