Skip to content
Nyheder

Danske Taler i medierne


Kronprinsens tale ved Dronningens 50-års Regeringsjubilæum
Det har været en travl tid hos Danske Taler. Jesper Troels Jensen, Danske Talers formand, har været gæst i flere indslag om Kronprinsens tale til sin mor, Dronningen, i anledningen af hendes 50-års Regeringsjubilæum. Talen skrev sig ind i historien og blev ifølge Jesper Troels Jensen Kronprinsens gennembrud på talerstolen. Læs og hør mere om talen i nedenstående links. 
Der er ingen alternativ tekst for dette billede
Foto: Per Morten Abrahamsen (c)
Det er (desværre) ikke den eneste årsag til, at Danske Talers formand har været en flittig gæst i medierne. Til Kristelig Dagblad har Jesper Troels Jensen nemlig også kommenteret på, at Danske Taler står til at miste sin finanslovsbevilling.

Danske Taler truet på livet
“Hvis man fjerner den her lille bevilling så er det en lille tue, der vælter et stort læs – nemlig at vi er et af de få lande i verden, hvor man er begyndt at samle på mundtlighed. Det er helt enestående og det ville være ærgerligt, at den del af vores kultur bliver tabt. Vil man noget med demokrati så må man også lytte til hinanden. Så må man også kende hinandens synspunkter og det kan jo lade sig gøre her."

Sådan lød det fra vores formand, Jesper Troels Jensen, i programmet Kulturen på P1. Du kan læse og høre mere om, hvorfor vi er forundrede og bekymrede over, at arkivet står til at blive skåret 800.000 kr. på finansloven, i nedenstående forsideartikel i Kristelig Dagblad og i interviewet fra Kulturen på P1.  
I 1942 holdt statsminister Thorvald Stauning med meget besvær nytårstalen til radiolytterne fra en stol på hospitalet. Han døde fire måneder senere.