Skip to content
Nyheder

Årets tal fra Danske Taler

Året går på hæld, og det er tid til at gøre status med lidt statistik:

Vores samling er vokset gevaldigt i løbet af året og rummer nu 3349 taler fra hele 1038 talere.

Vores ca. 17.000 månedlige besøgende har i år bl.a. kunnet læse 

3 taler om ordblindhed
169 taler om krig
51 taler om store bededag og
2 om astronauter
Sofie Lindes tale ved Zulu Comedy Galla fra 2020 er vores klart mest populære. I november blev der i gennemsnit klikket ind på den 30 gange om dagen. Den anden mest populære er Tessas nytårstale fra 2021.

De fleste af jer brugere kommer fra København, men siden september har vi haft 2.300 besøgende fra Odense, 419 fra Køge, 239 fra Brønderslev, 87 fra Hamborg og 48 fra Nuussuaq.

Vi har sagt velkommen til flere kollegaer, og vores lille sekretariat har nu 10 medarbejdere med en gennemsnitalder på 34,9.

Hvad er der ellers sket?

Vi har fået nyt hjemmesidedesign og vores logo har fået en grafisk overhaling.
Vi har påbegyndt indsamlingen af de 1000 vigtigste danske prædikener i vores store prædikenprojekt sammen med Gads Fond.
Vi har hørt stærke taler til vores talefester i hele landet med deltagere fra ungdomsuddannelserne. Vi afsluttede på Skamlingsbanken til en smuk Nordisk Talefest med unge gæster fra hele Skandinavien. De unge talere var desuden både på P1 og i Politiken.
Vi har uddelt prisen for Årets Danske Tale til Aki-Matilda Høegh-Dams kontroversielle tale på grønlandsk i Folketinget. Vi har nu 49 grønlandske og 12 færøske taler i samlingen. 
Vi har hørt hyldesttaler til køkkenhaven til vores arrangement på Golden Days-festivalen i København og fjollet med nytårstaler til Sprogense-festivalen på Fyn.
Vi har fået en ny fireårig bevilling på finansloven – og kan derfor fortsat tilbyde gratis indsamling, undervisning og oplysning om taler og talekunst for alle. 
Til næste år venter flere spændende projekter. Vi skal bl.a. uddele den nye Danske Talers Talentpris til unge og øge samarbejdet med Grønland og Færøerne.

GOD JUL OG GODT NYTÅR FRA DANSKE TALER